VI ER NÅ LEVERINGSDYKTIGE PÅ SEDUM!

sedum1

Sedum tilhører Bergknappfamilien (Crassulaceae) og har saftfulle planter med tykke blad. Sedum er teppedannende og sedummattene består av et teppe med planter, vekstsubstrat og en kokosmatte de vokser i. Sedum er ekstremt hardfør og kan klare seg i lange perioder uten vann og næring. Dette gjør at sedum kan etablere og overleve på meget skrint og næringsfattig jordsmonn som andre planter ikke ville ha klart. Ugress kan “sultes ut” av mattene ved ikke å gi dem vann eller næring. Du kan legge sedummattene rett på fingrus eller subbus og den vil etablere og klare seg.
Sedum kan brukes i skråninger, steinbed, på toppen av murer m.m. Det er lett å dele opp mattene og legge biter innimellom annen vegetasjon eller mellom steiner. Det er bare fantasien som setter grenser. Frodigheten på plantene kan man selv styre med tilgangen på vann og næring. Sedum varierer i form, frodighet og farge avhengig av årstid, nedbør og arter. Bladene er vel så vakre som blomstene.
Sedum er det latinske navnet på Bergknappfamilien, en flerårig eller ett- til toårig plante som ofte er uten jordstengler men har bladskudd som overvintrer. Alle artene i våre matter er slike vi finner i naturen eller hvilket som helst hagesenter i Norge.
Trives på berg og bakke fra kysten og opp til 1200 m.o.h.
Sedummatter kan kjøpes raskt og enkelt fra vårt lager i utsalget vårt hos Bjerketvedt Ferdigplen. Sedummattene er 1 x 1,2m. Vi regner at 1 matte = 1m2.
Mattene legges på pall eller rett inn i bilen. Vi har lager av matter men forbeholder oss at vi kan være utsolgt og at vi må få mer fra vår leverandør.
Er kvantumet du vil ha på lager, kan du bestille og hente dagen etter. Må vi supplere, kan det ta opptil en uke.
Du kan også hente på lørdager.

sedum

Written by

Comments are closed.