«Vi har på forhånd gjort den tunge jobben for deg»

Alle som vurderer ferdigplen ønsker å slippe såing, og ventetiden på at grasset vokser seg tykt og vakkert.

Ny plen – ferdig på dagen!

Det å så plen er en tidkrevende og arbeidskrevende jobb. En plen kan bruke opptil 2 år før den er ferdig etablert. På den tiden må man bekjempe ugress, gjødsle og vanne. Med ferdigplen slipper du å vente. Gresset er 16-24 måneder da det skjæres opp i ruller med maskin. Gresset har en høy tetthet som vil hjelpe til å redusere innvandring av ugress senere.
Å legge ferdigplen er enkelt.

Det finnes gress og plener for alle typer arealer. Villahager, parker og idrettsplasser er kanskje de mest kjente bruksområdene for ferdigplen.

Plenen gjødsles, klippes og vannes for å få et optimalt produkt. Etter halvannet til to år er plenen klar til levering. Plenmattene skjæres med spesialmaskiner i en tykkelse på 1,5-2 cm. Den leveres i ruller som er enkle å legge ut. Vi er profesjonelle produsenter med lang erfaring og solid fagkunnskap, som sikrer topp kvalitet på plenen.

Det finnes gress og plener for alle typer arealer. Villahager, parker og idrettsplasser er kanskje de mest kjente bruksområdene for ferdigplen. Men uteområder i barnehager og skoler, veiskråninger, hus- og hyttetak og områder utsatt for erosjon er eksempler på steder hvor ferdigplen kan benyttes med stort hell.

Spørsmål og svar

 • Når kan man legge ferdigplen?

  Ferdigplen kan legges fra april til frosten kommer. Etableringen går raskere tidligere i sesongen enn sent. Ferdigplen som legges etter 15. september rekker ofte ikke å rotfeste seg før frosten/vinteren kommer. Overvintring er likevel ikke noe problem. NB! Ferdigplen er «ferskvare» å må legges ut senest 1 dag etter at den er mottatt.
 • Hva med gammel plen?

  Du kan legge ferdigplen over din gamle plen. Klipp gresset helt ned, legg ett tynt jordlag (2-5 cm) over den gamle plenen og legg ferdigplen.
 • Når kan ferdigplen tas i bruk?

  Ferdigplen vil i tiden med god vekst (mai/aug) gro fast i underlaget etter 2-3 uker avhengig av vekstfaktorene vann, næring, temperatur og lys. Man kan gå forsiktig på plenen straks etter legging, men ikke ta den i bruk til spill og lek før den er grodd fast.
 • Hva med vekt og mål?

  1 rull tilsvarer en 1 m2, har en bredde av 58 cm og er 173 cm lang. Vekten er 12-15 kg.
 • Tilbyr dere transport?

  Vi ordner transport for de av våre kunder som ønsker ferdigplen levert. Ved egentransport tar en boggihenger 60 til 80 m2.

Vi leverer ferdigplen til bl.a.

 •